Logo Logo
Jízda jako po másle: Jak vybrat ty nejlepší cyklistické rukavice pro pohodlnou a bezpečnou jízdu!
  • 09.04.2023
  • rukavice, rukavice na kolo, cyklisticke rukavice, zimní rukavice, neoprenové rukavice

Jízda jako po másle: Jak vybrat ty nejlepší cyklistické rukavice pro pohodlnou a bezpečnou jízdu!

Rukavice nejsou nejdůležitější součástí cyklistické výbavy a najít si nějaké, které se vám líbí, by mělo být docela snadné. Důležité je ale pohodlí a střih a špatně padnoucí rukavice vám mohou bránit v ovládání kola, takže si je před koupí změřte nebo vyzkoušejte. Kromě toho, pokud s cyklistickými rukavicemi začínáte, najděte si nějaké v rámci svého rozpočtu ve stylu nebo barvě, která se vám líbí, a vyzkoušejte je.

 

Potřebuji rukavice pro silniční cyklistiku?
Rukavice pro silniční cyklistiku určitě nepotřebujete, ale spousta jezdců je používá k ochraně svých rukou, a pokud jste v cyklistice relativně noví, můžete je používat i vy.

Většinu profesionálních jezdců uvidíte v rukavicích, protože na kole tráví každý den hodiny, což se na rukou časem projeví. Rukavice také chrání dlaně v případě pádu. 

Pro amatérské cyklisty, kteří netráví na kole zdaleka tolik času, je potřeba rukavic o něco méně naléhavá, ale pro dlouhé dny v sedle nebo letní vyjížďky, kdy se vám mohou ruce více potit, mohou opravdu pomoci zlepšit pohodlí, vyzkoušejte je a uvidíte, co vám bude vyhovovat. Někteří jezdci se rozhodnou po většinu času nenosit žádné rukavice, protože jim to tak vyhovuje, což je také v pořádku.

V některých případech, pokud jezdci závodí zejména na dráze nebo v některých silničních či okruhových závodech, zejména pro mladé jezdce, komisaři nebo činovníci závodu stanoví, že je třeba mít při závodě rukavice ve jménu bezpečnosti jezdců. Proto se často vyplatí mít v brašně pár rukavic pro všechny případy.

 

Mohly by Vás zajímat tyto produkty:

PROM-IN CFM Pure Performance 2250gGymBeam Kokosový olej ve spreji 200 mlHorské kolaCyklistická Přilba Force

      CYKLISTICKE RUKAVICE                              Plášť KENDA                               Horské kola                                      Cyklistická přilba

 

Mají cyklistické rukavice nějaký význam?
V mnoha případech ano. Zejména pokud máte po několika hodinách na kole bolesti v rukou a puchýře na dlaních, někteří cyklisté mají také problémy s nervy na rukou a rukavice mohou pomoci minimalizovat případná zranění související s opakovaným namáháním. 

Rukavice se také hodí, pokud jezdíte po nerovném terénu nebo špatném povrchu, který přenáší přes řídítka mnoho dalších vibrací. 

Pokud jste někdy havarovali na kole a museli jste se potýkat s odřeninou od štěrku na dlaních, určitě pochopíte a oceníte výhody nošení rukavic.

Force EXTRA fluo cyklorukavice jaro-podzim

       Force EXTRA fluo cyklorukavice jaro-podzim 339 Kč

 

Jsou rukavice méně aerodynamické?
Často se setkáte s tím, že závodní jezdci se na časovkách nebo silničních závodech zbavují rukavic, což vyvolává otázku, zda rukavice zpomalují jízdu? Jak jsme pochopili, v časovkářské pozici s praktickými nástavci na trojčepech jsou rukavice nepatrně pomalejší, ale na běžném silničním nebo horském kole je rozdíl zanedbatelný. Rozhodně ne takový, aby se jím většina z nás musela někdy zabývat.

   

        PÁNSKÁ A DÁMSKÁ KOLA      DĚTSKÁ KOLA     ELEKTROKOLA

 

 

Mohly by Vás zajímat tyto produkty:

 

PROM-IN CFM Pure Performance 2250gGymBeam Kokosový olej ve spreji 200 mlHorské kolaCyklistická Přilba Force

                    CYKLISTICKE RUKAVICE                         Plášť KENDA                               Horské kola                                      Cyklistická přilba