Logo Logo
Bezpečí na prvním místě: Jak vybrat cyklistickou helmu a chránit svou hlavu při každé jízdě!
  • 11.04.2023
  • helma, přilba, cyklisticka helma, cyklisticka prilba, detska helma

Bezpečí na prvním místě:

Jak vybrat cyklistickou helmu a chránit svou hlavu při každé jízdě!

 

                                 

 

Výběr cyklistické helmy je velmi důležitý, protože helma chrání hlavu a může snížit riziko zranění při nehodě. Následující kroky vám pomohou vybrat si správnou cyklistickou helmu:

 

 

 

Velikost helmy:

Je velmi důležité, aby helma seděla správně na hlavě. Vyberte si velikost, která se hodí k vašemu obvodu hlavy. Obvykle se velikost helmy uvádí v centimetrech. Pokud máte výběr mezi dvěma velikostmi, zvolte menší velikost.

Konstrukce helmy:

Helmy jsou konstruovány různými způsoby a z různých materiálů. Většina moderních cyklistických helem je vyrobena z tvrzeného plastu nebo skelných vláken. Tvrzený plast je lehčí, ale méně odolný než skelná vlákna.

Certifikace:

Při výběru helmy se ujistěte, že má certifikaci od organizace jako je CPSC (Consumer Product Safety Commission). Tato organizace kontroluje bezpečnost cyklistických přileb a certifikuje helmy, které splňují jejich bezpečnostní standardy.

 

Mohly by Vás zajímat tyto produkty:

PROM-IN CFM Pure Performance 2250gGymBeam Kokosový olej ve spreji 200 mlHorské kolaCyklistická Přilba Force

      CYKLISTICKE RUKAVICE                              Elektrokolo SPIRIT                               Horské kola                                      Cyklistická přilba

 

Ventilace:

Helmy se mohou lišit ve své ventilační schopnosti. Pokud hodně jezdíte na kole v horkých podmínkách, vybírejte helmy s dobrou ventilací, které umožní proudění vzduchu.

Design:

Helmy jsou k dispozici v různých barvách a vzorech. Vyberte si design, který se vám líbí, ale zároveň nezapomínejte na bezpečnost a funkčnost.

Pohodlí:

Vyberte si helmu, která se vám pohodlně nosí a nezpůsobuje vám bolesti nebo tlak na hlavě. Pokud možno, vyzkoušejte si helmu před nákupem.

Cena:

Cena helmy se může lišit od pár set korun až po tisíce korun. Pamatujte si, že nejdražší helma nemusí být vždy nejlepší volbou pro vás. Vyhledejte recenze a porovnejte různé helmy vzhledem k jejich bezpečnosti, pohodlí a dalším faktorům, než se rozhodnete pro konkrétní model.

Force EXTRA fluo cyklorukavice jaro-podzim

       SPIRIT elektrokolo 32 620 Kč

 

S těmito faktory na paměti byste měli být schopni najít cyklistickou helmu, která vám nabídne optimální ochranu a pohodlí při vašich jízdách na kole.

  

DÁMSKÉ CYKLISTICKÉ HELMY  DĚTSKÉ CYKLISTICKÉ HELMY  PÁNSKÉ CYKLISTICKE HELMY

 

 

Mohly by Vás zajímat tyto produkty:

CYKLISTIKA VÝPRODEJGymBeam Kokosový olej ve spreji 200 mlHorské kolaCyklistická Přilba Force

      CYKLISTICKÝ VÝPRODEJ                              Elektrokolo SPIRIT                               Horské kola                                      Cyklistická přilba