Logo Logo
JAK PŘIPRAVIT HORSKÉ KOLO NA SEZONU V 5 KROCÍCH
  • 08.04.2023
  • cyklistika, horské kolo, jízdní kolo, superior, servis kola, elektrokolo

JAK PŘIPRAVIT HORSKÉ KOLO NA SEZONU V 5 KROCÍCH

Sezona horských kol je zde a s ní i potřeba připravit vaše kolo na nejlepší výkon. Můžete se rozhodnout odvézt kolo k odborníkovi na servis, ale pokud si chcete ušetřit trochu peněz a získat nové dovednosti, můžete své kolo připravit sami. Následujících pět kroků Vám pomůže zajistit, aby vaše horské kolo bylo v perfektním stavu na sezónu.

 

Krok 1: Ověřte stav kola vizuálně

Prvním krokem k přípravě vašeho horského kola na sezonu je ověření jeho stavu. Je důležité zkontrolovat, zda jsou všechny součástky kola v dobrém stavu a zda není třeba provést opravy. Zkontrolujte, zda jsou brzdy, přehazovačky, řetěz a kola samotná v dobrém stavu. Pokud zjistíte nějaké problémy, je důležité je opravit nebo vyměnit díly, než se vydáte na cestu.

Krok 2: Upravte tlak v pneumatikách

Dalším krokem je upravení tlaku v pneumatikách. Tlak v pneumatikách ovlivňuje výkon a rychlost kola, takže je důležité zajistit, aby tlak byl v souladu s doporučením výrobce. Pokud tlak v pneumatikách není správně nastaven, může to vést k pomalejší, nekomfortní jizdě a může také zvýšit riziko defektu.

 

Mohly by Vás zajímat tyto produkty:

PROM-IN CFM Pure Performance 2250gGymBeam Kokosový olej ve spreji 200 mlHorské kolaCyklistická Přilba Force

                           Duše KENDA                              Plášť KENDA                               Horské kola                                      Cyklistická přilba

 

Krok 3: Vyměňte brzdové destičky a přitáhněte brzdová lanka

Dalším důležitým krokem je výměna brzdových destiček a kontrola brzdových lanek. Brzdy jsou klíčové pro bezpečnost vašeho kola a proto je důležité, aby byly v dobrém stavu. Brzdové destičky mají tendenci se opotřebovávat a musí být vyměněny, pokud jsou příliš opotřebované. Stejně důležité je také přitáhnutí brzdových lanek, aby se zajistila maximální účinnost brzd.

Shimano brzdové destičky

Krok 4: Mazání řetězu

Dalším krokem v přípravě vašeho horského kola je mazání řetězu. Řetěz musí být dobře promazán, aby se snížilo tření a zvýšila se životnost řetězu. Existuje mnoho druhů maziv a každé může být vhodné pro různé podmínky jízdy. Je důležité použít správné mazivo a aplikovat ho správně, aby se minimalizovalo hromadění nečistot na řetězu a zvýšila se životnost a výkon.

Krok 5: Nastavte sedlo a řídítka

Posledním krokem v přípravě vašeho horského kola na sezónu je nastavení sedla a řídítek. Správné nastavení sedla a řídítek Vám umožní jízdu s větší pohodlností a účinností. Nastavení sedla závisí na vaší výšce a pohodlí, zatímco nastavení řídítek může být upraveno podle vašich osobních preferencí a stylu jízdy.

   

        PÁNSKÁ A DÁMSKÁ KOLA      DĚTSKÁ KOLA     ELEKTROKOLA

 

S těmito pěti kroky byste měli být připraveni na bezpečnou a efektivní jízdu s vaším horským kolem. Je důležité pravidelně kontrolovat stav vašeho kola během celé sezóny a provádět nezbytné údržby, aby se minimalizovaly škody a zajistila dlouhá životnost kola. Pokud si nejste jisti, jak provést údržbu vašeho kola, obraťte se na odborníka na servis, aby vám pomohl s jakýmikoli potřebami údržby a oprav.

 

Mohly by Vás zajímat tyto produkty:

PROM-IN CFM Pure Performance 2250gGymBeam Kokosový olej ve spreji 200 mlHorské kolaCyklistická Přilba Force

                           Duše KENDA                              Plášť KENDA                               Horské kola                                      Cyklistická přilba