Logo Logo
JAK VYBRAT TY NEJLEPŠÍ CYKLISTICKÉ BRÝLE PRO VÁŠ VÝKON A BEZPEČNOST
  • 12.04.2023
  • cyklisticke bryle, bryle na kolo, polykarbonatove bryle, UVEX, sportovni bryle, bezrameckove bryle

JAK VYBRAT TY NEJLEPŠÍ CYKLISTICKÉ BRÝLE PRO VÁŠ VÝKON A BEZPEČNOST


Pokud hledáte cyklistické brýle, měli byste zvážit několik faktorů, jako jsou ochrana očí proti slunečnímu záření a nárazům, konstrukce a materiál brýlí, aerodynamika, komfort a cena. Nejlepší cyklistické brýle by měly být vybaveny kvalitními skly s vysokou UV ochranou a schopností eliminovat odlesky. Kromě toho by měly být vyrobeny z odolných materiálů, jako je polykarbonát nebo tritan, aby chránily oči před nárazy a poškrábáním. Aerodynamický design brýlí může také pomoci zlepšit vaší výkonnost na kole. S ohledem na vaše individuální preference a potřeby byste měli zvážit také různé druhy brýlí, jako jsou sportovní, lifestyle nebo polarizované brýle. Výběr kvalitních cyklistických brýlí může pomoci zlepšit vaše pohodlí a bezpečnost během jízdy na kole.

 

 

 

Při výběru vhodných cyklistických brýlí byste měli zvážit několik faktorů a parametrů. Některé z nich jsou:

  1. Účel: Rozhodněte se, jaký druh cyklistické aktivity budete provozovat. Například, pokud budete jezdit horskou cyklistiku, budete potřebovat brýle s větší ochranou před větvemi, kameny a prachem. Na druhé straně, pokud budete jezdit na silnici, budete potřebovat brýle s větší ochranou před slunečním zářením a větrem.

  2. Ochrana: Kromě ochrany proti větru a slunečnímu záření byste měli zvážit i ochranu před prachem, hmyzem a jinými nečistotami. Některé brýle mají speciální filtry nebo povrchové úpravy, které chrání před škodlivými paprsky UV záření.

  3. Velikost: Cyklistické brýle by měly být pohodlné a správně padnout. Vyberte si brýle, které se dobře přizpůsobují vaší tváři a poskytují dostatečný pohyb.

  4. Materiály: Kvalitní materiály jako sklo nebo polykarbonát zvyšují odolnost brýlí proti poškození a zlepšují průhlednost.

  5. Aerodynamika: Některé brýle mají aerodynamický tvar, který pomáhá snižovat odpor větru a zvyšuje rychlost jízdy.

 

Mohly by Vás zajímat tyto produkty:

CYKLISTIKA VÝPRODEJCyklistické tretryHorské kolaCyklistické brýle UVEX

      CYKLISTICKÝ VÝPRODEJ                              Cyklistické tretry                               Světla                                      Cyklistické brýle UVEX

 

 

Existují různé druhy cyklistických brýlí, jako jsou:

  1. Brýle pro silniční cyklistiku: Tyto brýle mají obvykle velmi lehkou konstrukci a aerodynamický tvar. Mají často speciální povrchové úpravy a filtry pro ochranu proti slunečnímu záření.

  2. Brýle pro horskou cyklistiku: Tyto brýle jsou obvykle vyrobeny z pevného materiálu a mají větší ochrannou plochu na bocích. Tyto brýle jsou často odolné proti poškrábání a mají vyšší odolnost proti nárazu.

  3. Multisportovní brýle: Tyto brýle jsou vhodné pro mnoho různých sportů, jako jsou běh, jízda na kole, lyžování a další.

 

Cyklistické brýle UVEX

Cyklistické brýle Uvex Sportstyle 803 Race Cv Vm

 

Některé z důležitých faktorů a parametrů, které je třeba zvážit při výběru vhodných skel pro cyklistické brýle jsou:

  1. Tmavost skla: Skla různé tmavosti jsou vhodná pro různé podmínky. Pokud budete jezdit za slunečného dne, může být vhodné zvolit tmavší skla pro lepší ochranu proti slunečnímu záření. Pokud budete jezdit za špatné viditelnosti, můžete zvolit světlejší skla.

  2. Odrazivost: Skla s odrazivým povrchem zvyšují ochranu proti slunečnímu záření a snižují únavu očí. Tyto skla mohou být také užitečné při jízdě v zimě nebo za špatné viditelnosti.

  3. Kontrast: Skla s vysokým kontrastem mohou pomoci zlepšit viditelnost v podmínkách s nižší viditelností, jako jsou horké dny nebo mlha.

  4. Polarizace: Skla s polarizovaným filtrem odstraňují odlesky a zlepšují viditelnost vodních ploch a sněhu.

  5. Ochrana proti poškrábání: Skla s povrchovou úpravou jsou méně náchylná k poškrábání a poskytují lepší viditelnost.

 

          CYKLISTICKÉ BRÝLE      SVĚTLA A BLIKAČKY      VOZÍKY ZA KOLO     

 

Materiály používané pro cyklistické brýle zahrnují plast, sklo nebo polykarbonát. Polykarbonátová skla jsou obvykle nejodolnější proti nárazům a poškrábání, zatímco skla z lehkého materiálu poskytují lepší průhlednost. Výběr materiálu závisí na osobních preferencích a účelu použití.

Aerodynamika brýlí je také důležitým faktorem. Některé brýle mají aerodynamický tvar, který pomáhá snižovat odpor větru a zvyšuje rychlost jízdy. To je důležité pro cyklisty, kteří se chtějí pohybovat rychle a efektivně. Nicméně, pokud hledáte více komfortu než rychlost, může být pro vás vhodnější volit brýle s klasickým tvarem.

Celkově platí, že při výběru vhodných cyklistických brýlí je důležité zvážit vaše potřeby, osobní preference a podmínky, ve kterých budete jezdit.

 

        CYKLISTICKÉ BRÝLE      SVĚTLA A BLIKAČKY      VOZÍKY ZA KOLO

 

Mohly by Vás zajímat tyto produkty:

CYKLISTIKA VÝPRODEJCyklistické brýle UVEXHorské kolaCyklistické oblečení

      CYKLISTICKÝ VÝPRODEJ                              Cyklistické brýle UVEX                              Světla                                      Cyklistické oblečení